© 2016 mamanadovolene.cz       Proudly created with Wix.com

Follow Me
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round

April 12, 2017

Začala jsem experimentovat s čirokovou moukou, tak jsem jí použila i do těsta na sušenky. Výsledek je dobrý, tak se s vámi podělím o recept. Sušenky jsou přirozeně bezlepkové. Těsto můžete obměnit, levanduli a kůru nahraďte třeba kakaem, vanilkou či drceným hřebíčkem..

...

March 12, 2017

Vafle u nás mají úspěch, dělám je poměrně často na snídani. Nejčastěji verzi z pohankovou moukou. Někdy namíchám špaldovou (není bezlepková) a pohankovou. Ráda mouky střídám a tak třeba lívanečky dělám z ječné mouky a podmáslí. Recept na ně najdete na probio.cz

Mimocho...

March 11, 2017

Semínkový chléb ráda přikusuji k polévkám nebo ho mlsám jen tak samotný či s luštěninovou pomazánkou. Nemá samozřejmě konzistenci klasického chleba, je velmi vlahý a působí nedopečeně. Je ale velmi lehký, rychlý a stojí za zkoušku.. Recept níže je poměr, který vyhovuje...

September 24, 2016

Postup na knedlíčky je velmi jednoduchý. Uvaříte jáhly (se špetkou soli), necháte vychladnout a pak z nich uplácáte knedlíčky:o)) Ideální je, když vám jáhly zbudou z předešlého dne. Dejte pozor, ať je moc nerozvaříte a "těsto" není mazlavé. Můžete ho nastavit moukou (n...

September 19, 2016

Víkend se u nás nesl ve znamení zavařování. Krom brusinek jsme zpracovávali také jablka, hrušky a borůvky. Zejména přesnídávky jdou u nás na dračku a tak jsme dětem připravili domácí. Jak na ně? 

Je to jednoduché. Základ přesnídávky by měla tvořit jablka. Ta oloupe...

September 11, 2016

Od té doby, co nám začal zrát na zahradě rakytník, Sofie na mně loudí "rakytníkové bonbóny". Není na nich vůbec nic složitého, nicméně chvíli mi trvalo, než jsem se k nim dostala. Co je na takovou dobrůtku potřeba? Pouze AgarAgar, šťáva z ovoce a případně sladidlo....

Please reload