© 2016 mamanadovolene.cz       Proudly created with Wix.com

Follow Me
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round

October 31, 2018

February 22, 2018

Please reload

Recent Posts

Pohankovo-semínkový chléb

March 11, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

Domácí kečup

September 2, 2016

Naše zahrádka momentálně chrlí kromě cuket, dýní, patizónů a ostružin také rajčata. A tak jsme se rozhodli poprvé uvařit  kečup. Nevím, zda to bylo odrůdou rajčat, ale vznikl nám spíš základ pod rajskou omáčku.. Nicméně úsilí nelitujeme, i tak je to dobrota. Příště chci vyzkoušet přidat méně octa (je ve výrobku hodně cítit), ovšem nevím jak moc velkou roli hraje při konzervaci.. Máte nějakou zkušenost s výrobou domácího kečupu či  osvědčený recept? Podělte se;o) Recept, který jsme zkoušeli my:

2 kg rajčat, 250 g jablek, 250 g cibule, 150 ml vody, 150 ml octa, 150 g cukru, lžíce soli, lžíce mleté papriky, bobkové listy, nové koření, 10kuliček černéhé pepře. V  receptu stálo vařit 1-1,5 hodiny, my museli vařit hodiny tři, aby to zhoustlo..Koření jsme dali zvlášť do pytlíčku a v závěru vyjmuli..

 

 

 

Please reload

Follow Us