© 2016 mamanadovolene.cz       Proudly created with Wix.com

Follow Me
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round

October 31, 2018

February 22, 2018

Please reload

Recent Posts

Pohankovo-semínkový chléb

March 11, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

Domácí přesnídávky

September 19, 2016

Víkend se u nás nesl ve znamení zavařování. Krom brusinek jsme zpracovávali také jablka, hrušky a borůvky. Zejména přesnídávky jdou u nás na dračku a tak jsme dětem připravili domácí. Jak na ně? 

Je to jednoduché. Základ přesnídávky by měla tvořit jablka. Ta oloupete, zbavíte jádřinců, nakrájíte na malé kousky a vložíte do hrnce. Přidáte k nim další ovoce dle libosti. Podlijete trochou vody, povaříte/podusíte do změknutí, rozmixujete,cca dalších 10 min povaříte a pak už plníte do skleniček se šroubovacím víčkem. (Ty vždy ještě předtím vypaluji v troubě na 150°po dobu 15 min). Sterilizujete v zavařovacím hrnci 20 min na 85°. Jak jste si všimli, nepřidávám do přesnídávek žádný cukr, ani škrob, pudink či podobné přísady. Přesnídávky nám i tak vždy chutnaly a vydržely dlouhou dobu. Dobrou chuť!

 

 

 

Please reload

Follow Us