© 2016 mamanadovolene.cz       Proudly created with Wix.com

Follow Me
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round

October 31, 2018

February 22, 2018

Please reload

Recent Posts

Pohankovo-semínkový chléb

March 11, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

Jáhlové švestkové knedlíčky

September 24, 2016

Postup na knedlíčky je velmi jednoduchý. Uvaříte jáhly (se špetkou soli), necháte vychladnout a pak z nich uplácáte knedlíčky:o)) Ideální je, když vám jáhly zbudou z předešlého dne. Dejte pozor, ať je moc nerozvaříte a "těsto" není mazlavé. Můžete ho nastavit moukou (např. kukuřičnou) či kukuřičným škrobem. Mně se tentokrát povedly jáhly uvařit tak akorát, takže už jsem nic nepřidávala, ale obyčejně přidávám kukuřičnou mouku hladkou. 

Knedlíky vložte do vroucí vody a hned jak vyplavou (5 min cca) je vyndejte. Podávat můžete s javorovým sirupem, tak je ráda mlsám já, nebo klasicky jak jste zvyklí. Vařila jsem je hlavně proto, že Lili teď chce, co mám na talíři já, tak jsem jí  naservírovala to samé, jen ten sirup jsem jí zatajila;o) Místo toho jsem je přelila přepuštěným máslem. 

Knedlíčky můžete uschovat v lednici do dalšího dne. 

 

 

Please reload

Follow Us