March 5, 2018

Děti, stejně tak jako dospělí, jedí rádi i očima. Proto jim domácími brumíky určitě uděláte radost. Navíc je to praktická svačinka na cesty, do školy či školky. Formičky můžete naplnit v podstatě jakýmkoliv těstem, třeba na bábovku. Já je ráda dělám z perníkového těsta...

May 2, 2017

Zahrada mých rodičů se pyšní krásnou revení kadeřavou neboli rebarborou. Náš děda vyrobil výbornou jahodovo-rebarborovou marmeládu, z rostliny však téměř neubylo.. Zmínila jsem rebarborový koláč, všem se ihned protáhli obličeje odporem. Je tedy čas očistit rebarbořinu...

April 13, 2017

Dnes máme zelený čtvrtek. Je dnem poslední večeře Páně, po které byl byl zajat, poté co ho zradil jeden z jeho apoštolů - Jidáš. Proto se dnes také pečou Jidáše. Některé prameny uvádějí, že zelený čtvrtek se nazývá podle zelené louky, na které se Kristus modlil, či zel...

April 12, 2017

Začala jsem experimentovat s čirokovou moukou, tak jsem jí použila i do těsta na sušenky. Výsledek je dobrý, tak se s vámi podělím o recept. Sušenky jsou přirozeně bezlepkové. Těsto můžete obměnit, levanduli a kůru nahraďte třeba kakaem, vanilkou či drceným hřebíčkem..

...

March 12, 2017

Vafle u nás mají úspěch, dělám je poměrně často na snídani. Nejčastěji verzi z pohankovou moukou. Někdy namíchám špaldovou (není bezlepková) a pohankovou. Ráda mouky střídám a tak třeba lívanečky dělám z ječné mouky a podmáslí. Recept na ně najdete na probio.cz

Mimocho...

March 11, 2017

Semínkový chléb ráda přikusuji k polévkám nebo ho mlsám jen tak samotný či s luštěninovou pomazánkou. Nemá samozřejmě konzistenci klasického chleba, je velmi vlahý a působí nedopečeně. Je ale velmi lehký, rychlý a stojí za zkoušku.. Recept níže je poměr, který vyhovuje...

March 4, 2017

Tolik jsem se těšila a už je to tady! Kopřivy! Sice zatím jen vystrkují růžky, ale síly mají na rozdávání. Tak jsme si dali letošní první kopřivovou polévku. Jak ji dělám? Na ghí orestuji kořenovou zeleninu a nějaký ten brambor, zaliji vývarem (tentokráte kuřecím), kdy...

January 30, 2017

Pokud už, tak jako já, nevíte co posnídat, zkuste fermentovanou kaši. Recept na ni si zapisovat nemusíte, zní jednoduše - namočíte co máte rádi.. Použijte ovesné vločky, rozinky a semínka, přidat můžete také vlašské ořechy. Někdy namísto rozinek používám brusinky, zkus...

November 19, 2016

Žitný kváskový chléb je podle celostní medicíny něco, co se výborně hodí k podzimu. Jaké jsou rozdíly mezi pečivem z kvásku a kvasnic? Je opravdu lepší chléb z kvásku? A jak na něj? Dozvíte se na následujících řádcích;o)

Co je na kvásku tak zázračného?

Zjednodušeně...

November 5, 2016

Tento koláč měl zatím vždy velký úspěch a to i u návštěv, které jinak nejsou na špaldovou mouku vůbec zvyklé. Jde o rychlý recept a když si správně rozdělíte poměr makové a tvarohové náplně (ne jako já u koláče na fotce), vznikne vám krásné efektní mramorování. Jak ted...

Please reload

© 2016 mamanadovolene.cz       Proudly created with Wix.com

Follow Me
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round